Direktörsvagnen Volvo S90 Excellence

Volvo S90 Excellence

Volvo hoppas att kinesiska miljonärer väljer nya Volvo S90 Excellence när de vill färdas med klass. För här handlar det om att åka snarare än att köra själv.

För det är just Kina som är den primära marknaden för nya S90 Excellence även om den enligt Volvo själva ska gå att köpa över hela världen. Fast jag tror inte du ska räkna med att hitta den i försäljningshallen hos din lokala Volvo-hökare.

Lounge Console Concept

Det som framförallt skiljer Excellence-modellen från en vanlig S90 är det så kallade Lounge Console Concept vilket utöver en business class-liknande passagerarstol även innebär Orrefors-glas, kylskåp och kylda eller värmda kopphållare. Och panoramaglastak förstås.

Jag vet inte om jag tycker att Android-plattan på fällbara armar i aluminium är så premium. Påminner den inte ganska mycket om nån slags gym-maskin?

Volvo S90 Excellence

För Excellence-modellen är det bara hybridlinan T8 Twin Engine som gäller. Ska det vara så ska det. Bilen byggs i Daqing i Kina och ska exporteras globalt. Det blir även en version med förlängd hjulbas av vanliga S90 som då givetvis kallas S90L. Du kan se en video med den nedan.

Några priser är inte officiella i dagsläget. Men man kan väl tänka sig att pålägget på en fullutrustad S90 T8 Twin Engine blir ca 100 000 kronor eller så.

https://youtu.be/SRR5xtXGDOI

arneby