DS 7 Crossback lyxig SUV från Citroen

ds 7 crossback

DS är Citroens numera fristående ’lyxmärke’ som nu får en alldeles egen modell i nya crossovern DS 7 Crossback. Och här finns faktiskt en hel del godsaker.

Framförallt på ljussidan har DS 7 Crossback flera skojiga nyheter. Exempelvis de väldigt avancerade DS Active Vision LED-ljus som nästan ger bilen en personlighet. De kan hälsa dig välkommen, uppmärksamma dig på var bilen står parkerad och anpassa ljusbilden efter trafiksituationen. De kan till och med spela upp ett ’ljusspel’ även om nyttan av det förstås är ganska tveksam. Men kul är det.

ds 7 crossback interiör

Interiör är det avsevärt lyxigare än vad vi är vana vid från Citroen. Och det finns fem olika interiörer att välja på. Självklart hos premium-tyskarna men absolut inte hos Citroen. Notera den Porsche-inspirerade mittkonsolen och den gigantiska infotainmentskärmen med en analog klocka från B.R.M ovanför.

DS 7 Crossback ligger storleksmässigt strax under Volvo XC60 och det finns tre olika bensinare och och två dieslar att välja på. Som brukligt hos PSA-gruppen finns dock inga riktigt kraftfulla motorer utan det är turboladdade fyror i små volymer rakt igenom. Men automatlådan är i alla fall åttastegad som sig bör idag.

Några priser för DS 7 Crossback är ännu inte klara. Nedan min enkla videorunda från Geneve-salongen.

arneby