Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo – när Emerson får bygga sin drömbil

Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo

När forne F1-föraren Emerson Fittipaldi får bygga sin alldeles egna supersportbil tillsammans med Pininfarina så blir resultatet EF7 Vision Gran Turismo.

Ju bättre konjunktur ju galnare koncept på de stora bilmässorna. På årets Geneve-salong står Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo förmodligen för det galnaste av dem alla. En bil framtagen av F1-mästaren Emerson Fittipaldi tillsammans med designhuset Pininfarina.

ef7

Konceptet är framtaget av Fittipaldi, designen utförd av Pininfarina och själva byggandet kommer att ske hos rejsbyggarna HWA vars grundare Hans Werner Aufrecht en gång i tiden var med och skapade det som sedemera blev Mercedes AMG-division. Knepigast av allt är distributionen som kommer att skötas av Polyphony Digital – alltså den del av Sony Interactive som ansvarar för spelet Gran Turismo. Oj!

Från virtuella till fysiska bilar alltså. Tanken är att du först ska kunna provköra din Fittipaldi EF7 i nästa version av Gran Turismo Vision GT. Gillar du den riktigt mycket kan du då beställa en alldeles riktig bil för att köra på en riktig bana.

ef7

Att bilar ritas exklusivt för Gran Turismo är inte nytt, men att de går att beställa som riktiga bilar är helt nytt. Frågan är nu om de övriga virtuella tillverkarna som Mercedes, Aston och Bugatti vågar följa efter. Emerson själv säger att den bästa form Gud skapat är hajen och det är efter den som bilen skapats.

Hur många exemplar av bilen som ska byggas eller vad de kan tänkas kosta är inget parterna vill tala om i dagsläget. Jag antar att Geneve-salongen ska fungera som en barometer för att se om där finns något faktiskt intresse för ett koncept som detta.

https://youtu.be/AONjznZp22I

arneby