Flera konceptbilar på Geneve-salongen 2015

lexus lf-sa concept

Vi tittade häromdagen på lite extrema konceptbilar på Geneve-salongen 2015. Idag är det dags för lite rimligare, mindre och billigare konceptmodeller.

Vi börjar med lilla lilla men tuffa tuffa Lexus LF-SA. En citybil tänkt att konkurrera med Smart och Mini. Ultra-kompakt B-segment säger Lexus själva. Plats för två och i stort sett inget mer. Ställbart pedalställ och ratt och hologram-display i instrumentbrädan.

Produktionsfähig: 50%

suzuki ik-2 concept

Suzuki är duktiga på små bilar. En sån är nya konceptet Suzuki iK-2 som är en tjuvtitt på en modell som ska dyka upp i Europa redan 2016 även om Suzuki ännu inte vill avslöja dess officiella namn. iK-2 verkar i alla fall vara för stor för att överta namnet Swift så kanske får vi se en helt ny familj. Nya motorer kallade Boosterjet och nytt lättviktigt men vridstyvt chassi utlovas.

Produktionsfähig: 75%

ssang yong tivoli

Ssang Yong har flera gånger utsetts till tillverkare av världens fulaste bilar men även om du inte längre kan köpa de hiskeliga skapelserna i Sverige så verkar det koreanska varumärket ha nio liv. Den här nya modellen heter Tivoli och är en crossover som är produktionsfärdig men knappast lär nå Sverige. Och jämfört med modeller som Rodius och Rexton ser den riktigt ok ut. Storleksmässigt och designmässigt kanske en utmanare till Kia Soul.

Produktionsfähig: 100%

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)