Det händer i Wörthersee

Golf GTI Clubsport

vw golf gti clubsport

Varje vår är det GTI-Treffen i Wörthersee, Österrike och nästan varje år presenterar Volkswagen en ny bil eller koncept. I år blev det en Golf GTI Clubsport.

Golf GTI Clubsport placerar sig bekvämt mellan en vanlig Golf GTI med Performance Pack och en Golf R. Hård men inte stenhård kan man väl säga. Med en overboost-funktion får Clubsport 287 hästar vilket bara är 5 färre än Golf R’s 292. Clubsport är dock enbart framhjulsdriven.

Designen visar ett aggressivare aero kit än för GTI med rejäla luftintag nedtill framtill. Flera av Clubsports speciella designelement kommer även på den speciella Golf 40th anniversary edition GTI säger Volkswagen. Även inredningen sägs vara annorlunda även om vi inte har några bilder att tillgå.

vw golf gti clubsport

Bilen som visades upp på bild (och inte i verkligheten) är dock ännu bara i konceptstadiet vilket innebär att förändringar kan bli aktuella innan lansering.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)