Honda Urban EV är väldigt mycket en elektrisk Golf Mk1

honda-urban-ev-concept

Igår öppnade bilsalongen i Frankfurt och först ut här på Bilkoll blir Honda Urban EV – en riktigt liten elbil vars inspiration inte går att ta miste på.

Vad Honda vill skapa med Urban EV är framtidens eldrivna version av minibilen Jazz som den heter i Sverige idag. Det japanska namnet Fita passar inte riktigt bra här tycker Honda.

honda-urban-ev-concept

Urban EV må vara ett koncept idag men redan 2019 ska produktionsmodellen stå klar säger Honda. Om den ’pratande’ grillen eller självmordsdörrarna överlever konceptstadiet återstår förstås att se. Plats för fyra åkande blir det i alla fall även om det ser bra trångt ut tycker jag.

Själva bilen är kanske inte sådär extremt nytänkande i sig och räckvidd och batteristorlek är av underordnad betydels i Frankfurt. Istället vill Honda prata om bilens personliga concierge-service som ska kunna ta beslut baserat på förarens känslomässiga tillstånd.

honda-urban-ev-concept

Honda Urban EV ska även kunna både lagra och återföra energi till elnätet vid behov. Något som är mycket aktuellare i Japan än i Sverige.

 

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)