Jaguar Lightweight E-Type är tillbaka!

jaguar continuation lightweight e-type

Likt Jon Snow får nu klassiska Jaguar E-Type ett andra liv. Detsamma gäller klassiska sportvagnen Jaguar XKSS. Totalt rör det sig om 15 bilar.

Historien har sin början redan 1957 när Jaguar bestämde sig att bygga gatlegala versioner av de D-Type sportbilar som stod osålda i Browns Lane-fabriken. Projektet fick dock ett abrupt slut när fabriken eldhärjades och tids nog glömdes allt bort.

jaguar continuation lightweight e-type

Nu är projektet återupptaget och på bilsalongen i LA i år kommer den nya Jaguar XKSS continuation att visas upp. Totalt ska 9 stycken bilar byggas för att ’slutföra’ orginalproduktionen som det heter. Vi får väl se om Jaguar kan hålla sig från att tillverka flera exemplar eftersom dessa nio redan sedan länge är slutsålda. Robb Report säger att priset var 1.4 miljoner dollar per bil.

jaguar continuation lightweight e-type

För modellen Jaguar Lightweight E-Type rör det sig om totalt 6 bilar som ska färdigställas varav en för tävlingsbruk. Det är chassinummer 15 som ska ställa upp i Jaguar Classic Challenge nu på lördag som en del av Le Mans Classic.

jaguar continuation lightweight e-type

Några bilder på nya Jaguar XKSS finns inte ännu utan alla bilderna här föreställer Jaguar Lighweight E-Type i tävlingsutförande. Klicka här för bilder på XKSS i orginal.

arneby