Jaguar XE får fyrhjulsdrift 2017

Jaguar XE 4wd

Med start som årsmodell 2017 får Jaguar XE fyrhjulsdrift. Lagom till nästa vinter med andra ord. Och Bilkoll får en provkörning redan här och nu.

Fast inte av den fyrhjulsdrivna versionen utan en bakhjulsdriven Jaguar XE AJ200 2.0 D R Sport Auto. Alltså en tvåliters diesel med automatlåda i utrustningsversion R Sport. Om det är något du vill veta om den modellen är det bara att kommentera nedan så ska jag se om jag kan reda ut frågan under provkörningen i början på december. Min infallsvinkel kommer i första hand att bli hur Jaguar XE står sig mot huvudkonkurrenten BMW 3-serie.

jaguar xe fyrhjulsdrift

För att återvända till Jaguar XE 2017 med fyrhjulsdrift så kan du få 4WD i kombination med den stora Ingenium-dieseln på 180 hästar. Bilen visas upp första gången på Los Angeles Auto Show med start imorgon fredag.

Jaguars fyrhjulsdrift är adaptiv och behovsstyrd. Det innebär att bilen fördelar kraften både efter behov och efter underlagets karaktär (Adaptive Surface Response). Vid normal körning upplevs bilen som bakhjulsdriven vilket brukar vara önskvärt för den här typen av bilar.

Du kan förmodligen beställa din nya fyrhjulsdrivna Jaguar XE redan nu men får alltså vänta till hösten 2016 på leverans.

arneby