Jeremy Clarkson’s Stinkers 2016

Stinkers 2016

Jeremy Clarkson håller inte tyst med vad han tycker om de bilar han testar och inte gillar. Här är hans personliga lista över Stinkers 2016.

Clarkson skriver om bilar varje vecka i The Sunday Times och då testar han typ alla bilar, inte bara de roliga vi fick se i Top Gear och förmodligen nya showen The Grand Tour.

Här är Clarkson’s Stinkers 2016.

 1. 1. Vauxhall Astra SRi

  Mera känd som Opel Astra i Sverige. En bra men som alltför ofta riktigt tråkig bil.

 2. 2. Infiniti Q30 Premium Tech

  Infiniti Q30
  Infiniti är Mazdas lyxmärke för USA och UK bland annat. Q30 sägs vara en luxury compact crossover hatchback. Får en Lexus att kännas spännande.

 3. 3. Skoda Superb SE L Executive

  Superb är en fantastisk ’nuftig bil. Men särskilt kul är den inte. Inte ens i Executive-utförande.

 4. 4. Zenos E10 S

  Zenos E10 S
  Zenos lär inte vara glada. De är en liten tillverkare av sportbilar och om Clarkson totalsågar deras lilla roadster lär det bli tufft. Bilen bör dock köras på bana och inte på M1:an.

 5. 5. Renault Kadjar Signature

  Nä, Renault Kadjar är ingen inspirerande bil. Med eller utan Signatur-paket.

 6. 6. BMW X1 xDrive 25d

  Något oväntat då nya X1 är avsevärt bättre än den tidigare. Men motorn är förstås inte så kul, det får medges. Och X1 är sannerligen inte märkets roligaste modell.

 7. 7. Seat Leon X-Perience SE

  Seat Leon X-perience
  Blir en tråkig bil roligare med ett längre namn och högre pris? Clarkson tycker inte det i alla fall.

 8. 8. Nissan GT-R Track Edition

  Nissan GT-R är ingen dålig bil, tvärtom Jeremy tycker dock att Track Edition är en meningslös och närmast farlig variant.

 9. 9. Volkswagen Scirocco 2.0 TDi

  Här kan jag bara hålla med. Scirocco är inte vad den tror sig vara och 2.0-motorn är för rackarns trist. Baserad på förra generationens Golf och en motor som känns trasig.

 10. 10. Hyundai i800

  Hyundai i800
  Den här  åttasitsiga bussen säljs inte i Sverige. Nog lika bra det. Den är billig och väldigt trist och plastig. Populär som taxi i Asien och Afrika. Fast då heter den H1 tror jag.

För att pigga upp dig lite efter denna trista läsning kan du istället titta på Clarksons lista över årets 10 bästa bilar.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)