Konceptbilar på Geneve-salongen 2015

aston martin dbx

Internationell bilsalong innebär nya möjliga och omöjliga konceptbilar från kända och okända tillverkare. Här är några av Geneve-salongens höjdpunkter.

Om vi börjar med A som i Aston Martin så visade den brittiska tillverkaren på randen till avgrunden upp konceptet DBX. En Aston som de flesta andra till det yttre men med nyheter under skalet. Bilen är fyrhjulsdriven vilket givetvis är helt otänkbart för en Aston. Den är dessutom 100% eldriven med motorerna placerade i hjulen. Och så har den de här fräcka sätena inuti.

Produktionsfähig: 10%

koenigsegg-regera

Även svenska Koenigsegg satsar på el med nya Regera. Regera är dock en hybrid och som namnet antyder en uppladdningsbar variant av supersportbilen Agera. Basen är samma femliters tubbelturbo-V8:a som i Agera. Turboaggregaten är dock något mindre och istället kompletterade av en elmotor på maffiga 700 hästar. Det ger lite drygt 1500 hästar totalt och det ska väl räcka får man hoppas. Störst, bäst snabbast och längst räckvidd på ren eldrift säger Koenigsegg själva. Koenigsegg säger att de ska producera 80 stycken tids nog.

Produktionsfähig: 75%

bentley exp 10 speed 6 concept

Spelar på det brittiska racingarvet gör Bentley EXP10 Speed 6 Concept i färgen British Racing Green. Som så ofta med Bentley är det inte ny teknik utan förfining och lyx som är tilltalet. En bil för anglofiler att drömma våta drömmar om.

Produktionsfähig: 33%

Flera konceptbilar från Geneve-salongen av lite enklare slag hittar du här.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)