Lamborghini Centenario LP 770-4

lamborghini centenario lp 770-4

För dig som redan tröttnat på din Aventador har nu Lamborghini visat upp nya supersportbilen Centenario LP 770-4 med en V12:a på 770 hästar.

Namnet Centenario anspelar på att Lambos grundare Ferruccio Lamborghini skulle ha fyllt 100 år i år. Alltså ett centennium. LP 770-4 syftar 770 hästar och drivning på alla fyra hjul. Precis som vanligt alltså när det gäller Lambo.

Faktum är att Centenario på många sätt är en Aventador med ny kaross. Även om specifikationerna skruvats upp både här och där. Som till exempel då antalet hästar som ökats på med 20 stycken jämfört med Aventador. Sprinten 0-100 ska nu ta 2.8 sekunder. Ingen superbilstillverkare har imagemässigt råd att ligga över 3 sekunder idag.

lambo centenario lp 770-4

Bromsarna är både keramiska och i kolfiber vilket givetvis måste vara bra. Stötdämparna är magnetoreologiska vilket innebär att de är fyllda med en magnetisk vätska som styrs med magneter för galet snabb respons. Tekniken finns även i Porsche 911 GT3, Ferrari F12 TdF och Audi R8 bland annat.

Om du inte hann köpa någon av de 40 tillverkade exemplaren av Centenario LP 770-4 för närmare 2 miljoner Euro, de är alla redan slutsålda, så kan du ändå köra bilen virtuellt snart. Centenario kommer nämligen att vara med i nästa version av bilracingspelet Forza som presenteras på E3 i Los Angeles i juni. Om spelet kommer att heta Forza 7 (det logiska valet) eller något annat vet vi inte idag.
Till Lamborghini.com

Vad: Ny exotica från Lamborghini

Hur: V12, fyrhjulsdrift, keramiska bromsar och magnetoreologiska stötdämpare

När: 40 stycken redan slutsålda

Pris: €2 miljoner

arneby