Mercedes Concept A Sedan visar vägen framåt

Concept A Sedan

Mercedes valde något otippat bilsalongen i Shanghai för att visa upp nya Concept A Sedan – en idé om hur en framtida småbil (för Kina?) kan se ut.

Vad Stuttgart egentligen ville visa upp med Concept A Sedan var de möjligheter som den nya småbilsplattformen MFA2 skapar. Plattformen kommer att stå värd för såväl nya A- som B-klass men även GLA och CLA och kanske även något mera som vi ännu inte vet om. Kanske till och med en cabriolet.

a-class-concept

Men varför en sedan-modell säger du kanske, dessa är ju helt ute idag? Ja, i Europa kanske men inte i Kina och inte i Ryssland eller Afrika. Säger med andra ord något om var MB tror att kunderna för deras kommande småbilar finns.

Concept A Sedan är både kortare och lägre är motsvarande nu aktuella modell CLA men samtidigt bredare. Men viktigare än det är att alla hårda veck nu är borta.  ’Veckens tid är borta för Mercedes’ säger Gorden Wagener som är chefsdesigner hos Daimler och därmed även Mercedes Benz.

concept a sedan

’Med sina perfekta proportioner och en sensuell behandling är (Concept A Sedan) nästa steg i vad vi kallar Sensual Purity’ säger han vidare. Stora ord.

Vi ska komma ihåg att de nyare småbilarna har stått för det allra mesta av Mercedes tillväxt de senaste 5 åren. Ungefär två miljoner enheter har man sålt av bilar mindre än C-klass under den perioden. Alltfler vill ha lyx och flärd verkar det som.

arneby