Mercedes och Porsche Museum i Stuttgart

porsche museum

Visste du att Porsche Museum och Mercedes-Benz museum båda ligger i Stuttgart? De är väl värda ett besök på bilsemestern genom Europa.

Läs om Audi Forum i Ingolstadt och BMW Welt i närliggande Münschen.

För älskare av tyska prestigevagnar är Stuttgart platsen att besöka på bilsemestern genom Europa. Här ligger nämligen såväl fabriker som huvudkontor som två riktigt läckra museum för Porsche och Mercedes-Benz. Och det är mindre än 8 kilometer mellan dem.

Porsche Museum ligger som sig bör i stadsdelen Zuffenhausen på adressen Porscheplatz 1 (såklart). En ljus luftig modern byggnad komplett med allt Porsche gjort (inte bara egna bilar) och en lunchrestaurang modell nyttig. Öppet alla dagar utom söndag och du kan även kombinera ett besök på museumet med en factory tour.

mercedes museum

Mercedes Museum ligger i centrala Stuttgart alldeles intill fotbollslaget VfB Stuttgarts hemmastadion. Fastigheten är stor och pampig i en övrigt lågbyggd miljö och syns verkligen på håll. Principen är att du tar hissen högst upp och sedan tar dig nedåt genom den spiral som går genom hela byggnaden.

Museet är öppet alla dagar utom måndag. Det pågår dessutom omfattande järnvägsarbeten i centrala Stuttgart denna sommar så räkna med lite längre tid för att komma fram än vanligt. Och undvik gärna dagar då VfB Stuttgart spelar hemmamatch föreslår jag 🙂

arneby