Mercedes X-Klass pickup kan komma till Sverige

mercedes x-klass

Efter ett sista koncept på Geneve-salongen i våras är det nu äntligen premiär för Stuttgarts nya pickup. Det här är Mercedes X-Klass årsmodell 2018.

Något otippat är det inte den amerikanska marknaden som är den  primära. Istället siktar Mercedes X-Klass på Sydafrika, Australien (ute!), Sydamerika, Ryssland och kanske rentutav Sverige. Modellen har i alla fall en liten blänkare på MBs svenska webbplats.

mb x-klass

Vilka motorer som är aktuella vid en eventuell Sverige-lansering är lite oklart men globalt sett finns det fyra olika motorer, två växellådor och tre olika drivsystem. Två mindre dieslar (X220d och X250d), en mindre bensinfyra på 163 hästar och så en toppmodell i form av en V6 diesel på 255 hästar.

Features inkluderar LED-ljus, flak brett nog för en Europall, triangellänkar fram och multilänkupphängning bak, aktiv bromsassistans, vingelvarnare, vägskyltsläsare och så givetvis uppkoppling med kontroll via app. Att det finns en hel uppsjö av fälgar, läderklädslar och interiörlister att välja på utgår jag ifrån.

mercedes x-klass

Mercedes X-Klass lovar vara världens mesta premium-pickup men är egentligen bara en rejält uppsminkad Nissan Navara under de snygga panelerna. Inget dåligt med det men såväl Volkswagen Amarok som Ford F-150 är förmodligen bättre bilar om vi bortser från exklusiva materialval framförallt på insidan.

Billig blir den inte heller. Priset för den enklaste modellen X220d anges börja på motsvarande dryga 37 000 Euro.

arneby