Nya Superbilar på Geneve-salongen 2015

mercedes-amg-gt3

Geneve-salongen innebär givetvis även många nya värstingbilar. Nya Ferrari 488 GTB har vi redan tittat på. Här är 3 andra läckra superbilar.

För dig som känner att en ny Mercedes-AMG GTS inte riktigt räcker till visar nu Mercedes upp AMG GT3 som en uppföljare till förra generationens SLS AMG GT3. Istället för den turboladdade V8:a som sitter i ’standardmodellen’ blir det samma 6.3-liters sugande V8 som i SLS AMG GT3.  Det blir även ny aerodynamik med en gigantisk bakvinge och en nästan lika stor splitter i fronten. Bland annat. Bilen är alltså avsedd för bankörning och för att bygga legenden. Att den blir dyr kan vi utgå ifrån.

audi r8 mk2

Geneve 2015 innebär premiär för Audi R8 generation 2 efter ca sju års tjänstgöring för första generationen. Till förstone ser den sig rätt lik ut men titta lite närmare så framträder förfining rätt igenom. Till att börja med bygger bilen på Audis helt nya Space Frame-chassi vilket innebär 15% lägre vikt men ändå 40% bättre vridstyvhet. Först ut är en V10:a på 5.2 liter och 540 hästar. Duger inte det finns Audi R8 V10 Plus med 610 hästar. Priser från 165 000 Euro med säljstart i sommar.

pininfarina-ferrari-sergio

För dig som vill ha en Ferrari som inte riktigt är som alla andra finns Pininfarina Ferrari Sergio. Eller fanns ska jag kanske skriva. Endast 6 exemplar sägs ska tillverkas och de är sannolikt redan slut. Bilen, som ser lite konstig ut tycker jag, ska påminna om att Pininfarina och Ferrari i år samarbetat i 60 år. Basen är snart utgående Ferrari 458 Spider.

scg 003

Slutligen har vi miljardären Cameron Glickenhaus senaste skapelse kallad SCG 003 där SCG står för Scuderia Cameron Glickenhaus. Mr Glickenhaus samarbetade tidigare med Ferrari för sina önskemål om egna skapelser men har nu designat och byggt en helt egen bil i sin egen karosseria (scuderia).

003 antyder att det är SCGs tredje modell och det blir det om man räknar med specialbyggena P4/5 baserad på Ferrari Enzo och P4/5 Competizione baserad på Ferrari 430 Scuderia. Nya SCG 003 kommer i en banversion och en gatuversion även om du förmodligen aldrig kommer att få se någon av dem i verkligheten. Pris från dryga 2 miljoner Euro. Alltså en bit strax över 20 miljoner kronor i dagsläget.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)