Fem nya Porsche 911 GTS lagom till våren

911 gts - carrera cab 2017

Räcker inte 15 olika smaker av Porsche 911? OK – då kommer här fem nya 911 GTS-varianter till. Med delvis nytt utseende dessutom.

Kan du räkna upp alla de femton olika Porsche-modellerna idag? Det kan inte jag. Så det får bli en snabbgenomgång till att börja med. Först har vi såklart vanilj-versionen Carrera med och utan S. Sen har vi Carrera 4 med och utan S. Och så alla dessa fyra i Cabriolet-utförande. Då har vi 8 olika varianter där.

911 GTS

Sen har vi Targa 4 med och utan S, Turbo med och utan S och så Cabriolet på de sistnämnda vilket totalt gör 6 varianter till. Lägger vi så till värstingen 911 R har vi totalt 15 varianter.

Vad kan då mera behövas? Jo, fullsmetade GTS-versionen av alla varianterna utom R (där det skulle bli direkt kontraproduktivt). Alltså 4 olika Carrera GTS och en Targa 4 GTS. Någon 911 Turbo GTS är inte aktuell … än i alla fall.

911 GTS - Carrera 4 Cab

Samtliga 911 GTS-modeller kommer nu med en turboladdad treliterssexa på 450 hästar och säger därmed farväl till de sista sugmotorerna. Du får trösta dig med att vridmomentet skruvats upp rejält från 440 Nm till 550 Nm och att det kickar in redan vid 2150 varv.

Utseendemässigt händer det lite småsaker. Först och främst givetvis bredare bakparti som sig bör med GTS. Men även nya DRL-ljus framtill och två centrerade utblås istället för fyra baktill. Dessutom en delvis ny ratt och en avsevärt slickare infotainmentskärm.

Ingen av GTS-modellerna kostar under miljonen numera. De första leveranserna sker i mars men då bör du nog ha beställt redan i mitten på 2016 skulle jag tro.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)