Qoros 2 SUV PHEV Concept

qoros 2 suv phev concept

Efter ett flertal olika varianter av basmodellen Qoros 3 är det nu dags för Qoros 2. Här som konceptet Qoros 2 SUV PHEV. Alltså en crossover laddhybrid.

Det Kinesisk-Israeliska bilföretaget som dammsugit bilvärlden på de bästa förmågorna jobbar på enligt plan. Kanske har inte Qoros 3 riktigt blivit den succe som man hoppats på men det finns ingen anledning att bromsa i dagsläget.

Istället är det nu dags för nästa plattform och formfaktor i Qoros 2. Precis som med Qoros 3 blir det en hel liten familj med olika varianter på samma grundplatta. Qoros 2 presenteras som en subkompakt crossover i B-segmentet vilket innebär ungefär samma division som Nissan Juke eller Fiat 500X.

qoros 2

Att konceptbilen är riktad främst mot en kinesisk marknad framgår när man tittar på detaljer såsom bambu i inredning, fälgar som hyller Getens år (vilket det är i år) och en QR-kod etsad i glastaket.

Motorn är en plugin-hybrid som kombinerar en icke specificerad turbomatad liten bensinsnurra som driver framaxeln med en elmotor som driver den bakre. Laddning sker via en popup-kontakt strax nedanför vindrutan. Bilen sägs även stödja laddning via induktionsplatta under bilen även om den tekniken är långt ifrån klar för driftsättning.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)