Officiella bilder på nya Range Rover Velar

Range Rover Velar

Nya Range Rover Velar kan bli JLRs nästa storsäljare. En bil för vägen snarare än utanför vägen hamnar den någonstans mellan Evoque och Range Rover Sport.

Denna text är uppdaterad 1 mars.

Modellen är nu (21 februari) officiell och namnet blir inte som jag trodde Range Rover Coupe utan istället Range Rover Velar efter projektnamnet på den allra första Range Rovern på 60-talet. Det interna projektnamnet är L560. Huvudsakliga konkurrenter blir BMW X6 och MB GLE och precis som med dessa är det hållning och utstrålning snarare än superba offroad-egenskaper som står i fokus.

Större än Range Rover Evoque och enklare än Range Rover Sport kommer nya Velar att bygga på samma plattform som nyligen lanserade Jaguar F-Pace. L560 är dock både längre och lägre för något mindre SUV-känsla.

range rover velar

Totalt erbjuds Velar med 6 olika motorer varav 5 är presenterade. Tre dieslar och två bensinare. Någon 6-cylindrig Ingenium syns tyvärr inte till ännu. Kan den möjligen vara den sjätte ännu inte presenterade motorn?

Även om bilen primärt är avsedd för vägkörning kommer den att gå att få med fyrhjulsdrift och Terrain Response för den som vill ha allt. En SVR-version är säkerligen aktuell tids nog men om det blir någon hybrid är mera tveksamt idag.

range rover velar

Jag ser fram emot att se mer av Velar på årets Geneve-salong som börjar redan nästa vecka. Det här är en av de modeller jag ska syna ordentligt i plåten.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)