Superläckra Singer Minnesota på årets Quail

Singer Minnesota

Jag har skrivit om Porsche-renoveraren Singer i Kalifornien tidigare. Nya ’egna’ modellerna Singer Minnesota och Luxemburg förtjänar dock ett eget omnämnande.

Förutom rena renoveringar har Singer nu tagit sig friheten att ta fram två ’egna’ modeller av klassiska 911. Den orangea targan kallas Luxemburg och den gunmetal-färgade Carreran kallas Minnesota. Båda visades upp på sommarens Quail Motorsport Gathering som är så långt ifrån ett svenskt stockcar-race du kan komma.

Singer Luxemburg

Medan Singer Minnesota är en nedtonad stilsäker Porsche så är Luxemburg något i hästväg när det gäller detaljerna. Kolla bara på den färgglada läderklädseln på bilden nedan. Vilket jobb! Även instrumentbrädan och mätartavlorna är med på temat.

Singer Luxemburg

Medan den orangea targan Luxemburg kommer med en luftkyld fyraliters rak sexa så är den gråa Minnesotan försedd med Cosworth-byggd 3.8-liters luftkyld sexa med 350 hästar. Givetvis finns här inga turboaggregat.

Singer Luxemburg

Båda bilarna är beställningsjobb från en och samma kund och är inte till salu. Vad de kostade eller hur lång tid de tog att bygga framgår inte. Mycket och lång tid är min gissning. Beställ ditt eget custom-bygge hos Singer Vehicle Design.

arneby