Skoda Superb generation 3

skoda superb 2016

Förutom nyss nämnda Skoda Octavia RS 230 är det alltså nya Skoda Superb generation 3 som är den stora nyheten på årets Geneve-salong. En bil med två paraplyer.

Tidigare har Skoda fått spela andrafiolen efter VW och Audi och alltid fått nyheterna rejält långt efter koncernsyskonen. Med nya Skoda Superb generation 3 förändras detta till det bättre då nya Superb bygger på helt nya Volkswagen Passat som bara är ett halvår gammal. Skoda Superb har dessutom mera utrustning till ett lägre pris för den som vågar titta bortom de vanligaste tjänstebilarna.

skoda superb

Jag måste även nämna att Skoda lånat en gimmick från Rolls Royce men tagit den ett steg längre. Jag talar om paraplyet i dörrsidan. Rolls har ett men nya Skoda Superb har två. Ett paraply i varje framdörr. Andra kul saker är eluppvärmd framruta och ett äkta 230-volts-uttag i bakluckan.

Nya Skoda Superb kommer med både fyrhjulsdrift och framhjulsdrift samt tre bensinare och lika många dieslar. Fetast är 2.0 TSI på 280 hästar. Bilen når Sverige senare i år och priset för  en Superb blir förmodligen 5-10% lägre än för motsvarande Volkswagen.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)

1 Comment

  1. Pingback: Skoda Octavia RS 230 - Bilkoll.se