AMG 50 år – Mercedes Benz SL Designo Edition

mb sl designo edition

Mercedes AMG fyller 50 år i år och det måste givetvis firas. Bland många nya knasiga och läckra modeller märks SL Designo Edition med extra allt.

Roadstern SL är inte tunn på kvalitet eller utrustning som standard men om du tycker att vanliga SL450 eller SL550 inte riktigt räcker till kan du just nu beställa dem i SL Designo Edition istället.

Några förändringar på drivlinan är inte aktuell. Den är redan perfekt kanske man tänker i Stuttgart? Istället fokuseras här på materialval och färger. Utanpå kan du få färgerna Brilliant Blue Metallic (ovan) eller Cardinal Red Metallic. Nya fälgar blir det också, 19 tum fram och 20 tum bak för rejsigare look.

Inuti blir det en festival av dyra material i allt inklusive golvmattor och bälten som kommer i vitt. Så praktiskt. Dessutom ambient lighting, en treekrad ratt och så lite options som normalt kostar extra såsom AirScarf och uppgradera säten.

MB SLC43 RedArt Edition

Även SLC får en släng av sleven i SLC RedArt Edition som du ser precis här ovan. Tillgänglig som SLC300 och SLC43. Matt grå färg och röda detaljer kompletteras med passande ny sätesklädsel och kontrastsöm på instrumentbräda och ratt i läder.

Dessa varianter lär knappast marknadsföras aktivt i Sverige men det hindrar dig givetvis inte från att lägga en beställning. MB brukar kunna ordna det mesta bara du kan betala för dig.

arneby