Smart Fortwo Cabriolet 2016

2016-smart-fortwo-cabriolet

Jodå, det blir en Smart Fortwo Cabriolet i den nya Smart-familjen. Det blir ett mjukt tak med Targa-läge och ny dubbelkopplingslåda.

Förra gången det fanns en Smart Cabriolet gick det inge vidare och modellen lades snart ned. Nu är tiden mera kommen för den biltyp Smart banade väg för och vi kan förvänta oss flera olika varianter på temat.

2016-smart-fortwo-cabriolet

Taket i canvas är 20 millimeter tjockt och kan som sagt placeras i tre olika lägen där ett är ett mellanläge mellan helt öppet och helt stängt. Ett Targa-läge skulle man kunna säga.  Tolv sekunder tar den fulla takrörelsen och allt kan skötas från nyckel-fobben.

Smart Fortwo Cabriolet kan fås i tre olika utrustningsnivåer och taket kan fås i tre olika färger varav en är denim, alltså jeanstyg. Linjerna heter Passion, Prime och Proxy och det finns två olika motorer till att börja med. 1 liter, tre cylindrar och 71 hästar eller en turbomatad motsvarighet med 90 hästar. Motorstarkare varianter lär dyka upp längre fram.

Växellådan är antingen manuell och femväxlad eller av dubbelkopplingstyp med sex växlar.

2016-smart-fortwo-cabriolet

Nya Smart är styvare än den gamla modellen och kommer med flera smarta hjälpsystem som Crosswind Assist, Lane Keeping Assistant och krockvarnare.

Nya Smart Fortwo Cabriolet får premiär på bilsalongen i Frankfurt i september och kommer till din handlare i februari 2016 säger Smart. Priserna får du vänta ett tag till på.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)