Superbilar 2014 – Huracan, 458 Italia och 650S

Lamborghini-Huracan-lp610-4

Det finns superbilar och så finns det superbilar. Här kommer en liten genomgång av vad som är vad av Superbilar 2014.

Nånstans strax norr om 1.5 miljoner kronor går idag gränsen för när en bil slutar vara en vanlig bil och blir en så kallad superbil. Men superbilar är inte vad de varit. Idag kan de kosta alltifrån strax under 2 miljoner kronor upp till 40 eller 50 miljoner.

De allra galnaste, vansinnigaste och mest fantasikittlande superbilarna tillverkas i små serier och är oftast slutsålda redan när du får höra talas om dem. Hit räknas just nu exempelvis LaFerrari, Porsche 918, Lamborghini Aventador och McLaren P1 men även mera exotiska bestar som Bugatti Veyron Super Sport (nu ganska gammal) och förstås svenska Koenigsegg.

För dig som precis sålt företaget och vill köpa något kul fast du egentligen inte är någon total bilnörd med eget Fort Knox-säkrat 20-bilsgarage så är det prisklassen runt 2 miljoner som gäller och här är de tre modeller som är aktuella såhär sommaren 2014.

Ferrari 458 Italia

Ferrari-458-Italia
Ferrari 458 Italia är gamlingen i den här samlingen då den kom redan 2010 (Spyder 2011) vilket innebär att du idag kan plocka upp en 3-4 år gammal bil för ca 1.4 miljoner. Ferrarisar minskar nämligen inte i värde med 50% på tre år som vanliga bilar.

McLaren 650 S

Mclaren-650s
McLaren 650 S ska vara det bästa från modell MP4-12C och värstingen P1 heter det. Alla som provkört verkar mer än nöjda och så finns det ju hela det brittiska arvet att falla tillbaka på utifall att Ferrari eller Lambo känns för latino-matcho för din smak. Än så länge lite svår att få tag på i Sverige men du kan i alla fall titta på den i klassiska Marmorhallarna i Stockholm. Pris strax norr om 2 miljoner kronor beroende på pundets dagskurs.

Lamborghini Huracan

Lamborghini-Huracan-lp610-4
Lamborghini Huracan är italienska men Volkswagen-ägda Lamborghinis ersättningstjur för Gallardo och därmed lillebror till Aventador.

Jag har inte skrivit något om motorer eller hästkrafter för dessa tre modeller eftersom du antingen a) redan har full koll på det och knappast läser Bilkoll.se eller b) egentligen struntar i det och bara vill ha koll på aktuella superbilar i prisklassen runt två miljoner. För där ligger nämligen även Lambo Huracan (1 847 000 kronor närmare bestämt).

Så, då är det bara frågan vilken av dessa superbilar 2014 du ska ha och hur länge du står ut med att vänta på den. En begagnad Ferrari 458 Italia kan du hämta ut redan i veckan. Vill du däremot ha en ny bil enligt dina egna önskemål kommer det förmodligen att dröja fler år oavsett vilken modell du väljer.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)