Svenska Rallyt drar igång!

I helgen är det dags för Sveriges största bilsportsevenemang, Svenska Rallyt! Som en av fjorton deltävlingar i det officiella världsmästerskapet betraktas denna svenska utmaning vara en av mästerskapets tuffaste. 19 delsträckor ska köras med start i Karlstad, över Norra Värmland, över riksgränsen till Norge och sedan tillbaka till Sverige med slutmål Torsby – allt detta i högsta hastighet över snö, is och snäva hårnålar. Rallyt tjuvstartar idag med invigning, events och den första delsträckan, men det är imorgon som loppet kommer igång på riktigt. Vad säger vi om startfältet då?

Rekordmånga team har anmält sig till rallyt i år, vilket är en stor succé för arrangörerna. För två år sedan var väderförhållandena väldigt svåra, medan förra årets vinnare Jari-Matti Latvala körde det snabbaste svenska rallyt någonsin förra året. I år strävar han efter att försvara titeln i sin Toyota, med ett team lett av den finska rally-legendaren Tommi Mäkinen. Motståndet är dock av yttersta världsklass med ett par wild cards inblandade. I startfältet ser vi Sebastién Ogier, femfaldig regerande världsmästare sedan 2013 som fick nöja sig med en tredjeplats vid förra årets svenska rally. Han utmanas återigen av Hayden Paddon och norske Andreas Mikkelsen. Om vi letar efter svenska potentiella vinnare återfinns Pontus Tidemand i WRC2-klassen som vann denna förra året och väntar på att ta steget upp i WRC. I år utmanas han av Johan Kristoffersson, nuvarande världsmästare i rallycross som vill visa vad han går för. I juniorklassen har Dennis Rådström goda chanser. Efter att ha slutat femma totalt i JVM 2017 kan Rådström bli nästa riktigt stora rally-förare. Årets stora överraskning får ändå vara att de båda bröderna Solberg ställer upp som wild cards. Petter Solberg kör i team med sin fru medan den äldre Henning kör med sin vanliga kartläsare Ilka Minor. Kul kuriosa är att Henning också är styvfar till svenske Tidemand, så här kan vi få en riktig familjefejd i spåren.

Följ helgens tävlingar och missa inte någon action! Om du är riktigt uppmärksam kanske du får syn på vår kronprins som är på plats för invigningen.

Förra årets Svenska rally – Tidemand börjar få segervittring!

Senaste inläggen av Användare (se alla)