Nya Toyota RAV4 får hybrid-drift

2016-toyota-rav4-hybrid

Toyota RAV4 är en av de första och mest populära kompakt-SUV:arna i Sverige. Nu är nästa generation här och den får en hybrid-lösning.

Är det nån som kan hybrider så är det Toyota som var först ut med svenskfavoriten Prius. Toyota RAV4 är en mera praktisk bil med alldeles lagom markfrigång, sikt, förvaring och utrymme. Väldigt svensk med andra ord.

Toyota RAV4 har tidigare funnits som renodlad elbil framförallt i USA men det är först nu den är aktuell som hybrid med en mix av el- och bensindrift. Motorn verkar vara samma 2.5-liters fyrcylindriga snurra med fyrhjulsdrift som i Lexus NX300h. Då ger den 176 hästar. Men exakt hur det ligger till på motorfronten vill dock inte Toyota berätta förrän i höst när nya RAV4 debuterar som årsmodell 2016.

2016-toyota-rav4-hybrid

Vi kan förvänta oss att nya Toyota RAV4 når även Sverige till hösten men att motorutbudet sannolikt blir något annorlunda. Exempelvis blir det förmodligen mera diesel än bensin på denna sida Atlanten.

Utseendet blir skarpare och agressivare för varje generation och så även denna gång. Inte fullt lika elak som Lexus NX men ändå en bit på vägen och något helt annat än första generations bulliga lilla CUV.

2016-toyota-rav4-hybrid

Inuti blir det lite högre materialkvalitet även om inredningen fortfarande helt klart är mera bruksig än lyxig. Utanpå blir det LED-ljus både fram, bak och på sidorna (för ett pris). Nytt är även parkeringshjälp med kameror runt om vilket Toyota kallar Bird’s Eye View Monitor.

Nya Toyota RAV4 når som sagt handlarna till hösten. Några priser vet vi inget om ännu.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)