Volkswagen Polo 2018 generation 6 blir ännu större

VW Polo 2018

Efter 40 år har Volkswagen Polo 2018 nu nått generation sex. Precis som Golf växer den ständigt och är nu lika stor som en Golf från 90-talet.

Med över 14 miljoner sålda Polo verkar Wolfsburg veta vad de håller på med. Nya Polo 2018 har växt till dryga 405 centimeter (från dryga 398 cm) och har ökat axelavstånd för bättre passagerarkomfort. Och lite mera stuvutrymme baktill.

polo 2018

Trots litenheten är nya Polo smockfull med ny teknik. Den blir först ut bland VW-syskonen med senaste versionen av det digitala instrumentklustret Active Info Display och har dessutom en 6.5″ eller 8″ tums konsoldisplay med stöd för både Apple CarPlay och Android Auto.

Det blir (till en början) tre utrustningnivåer från ’vanlig’ Polo via GT och så förstås GTI. Polo GTI får nu en tvåliters fyra på 200 hästar. Inte illa för lilla Polo. Dessutom XDS diffbromsar och hårt sportchassi som kan göras ställbart med tillvalet Sport Select.

volkswagen polo 2018

Övriga motoralternativ är tre enklare bensinare och en diesel. Dessutom en gasvariant kallad 1.0 TGI. Någon hybrid eller ren elbil är inte presenterad och frågan är om inte VW istället sparar åtminstone den rena eldriften till konceptet iD som ska vara startklar reda inom 3 år.

Några svenska priser är inte klara än men din lokala VW-hökare är redo för din beställning redan 1 augusti och då ska dessa vara på plats. Förmodligen börjar dessa strax under 200 000 kronor för att sedan passera 300 000 för en Polo GTI med extra allt.

Det enda som talar emot nya Polo är väl egentligen att Volkswagen fortfarande inte tagit sitt ansvar för svenska konsumenter efter dieselgate. Skamligt hanterat ärligt talat.
arneby