Volkswagen T-Prime Concept GTE

vw t-prime concept gte

På Beijing Motor Show visar Volkswagen upp nya T-Prime Concept GTE som är en hybrid crossover man tror passar den kinesiska marknaden.

Det kan inte vara kul att jobba på Volkswagen idag när det nu framgår att avgasfusket började redan för tio år sedan och att hela ledningen väl kände till vad som hände och gjorde absolut ingenting för att få bukt med det. Så är det att jobba i repressiva företagskulturer.

Nåväl, här på Bilkoll skriver vi nästan bara om roliga saker och därför blir det idag ett nytt koncept Wolfsburg visar upp på årets Beijing Motor Show. Volkswagen T-Prime Concept GTE är en crossover med hybrid drivlina på känt VW-manér.

vw t-prime concept gte

Storleksmässigt är T-Prime Concept snäppet större än redan stora Tuareg. Drivlinan är en tvåliters turbofyra kombinerad med en åttaväxlad automatlåda i vilken det bor en elektrisk motor. Inuti växellådan alltså. Tillsammans klämmer de ur sig duktiga 375 hästar och ett rejält vrid på 700 Nm. Och snabbt går det, 0 till 100 på 6 sekunder är bra för en sådan bjässe.

Inuti är alla instrumentbrädans knappar och vred utbytta mot petskärmar men det återstår väl att se om det håller till produktionstart. Folk brukar vilja ha vissa grundläggande funktioner på riktiga knappar trots allt. Om inte annat så åtminstone tutan 🙂

Volkswagen säger inget om var, hur eller när T-Prime kan bli en produktionsbil. Att den blir det är dock ganska klart, om än under annat namn förmodligen.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)