Workhorse W-15 – kraftfull hybrid pickup

Workhorse W-15

Amerikanska Workhorse har nu presenterat den helt elektriska pickup de först visade bilder på för mindre än ett år sedan. Workhorse W-15.

Med två elmotorer, en bensinmotor från BMW och en gigantisk batteripacke kan Workhorse W-15 ta sig 80 amerikanska miles på en laddning. Om du inte använder den för att även driva dina elverktyg det vill säga.

Det är nämligen det mannen på bilden överst gör, kopplar in sin cirkelsåg till bilen. Uttaget klarar 7,2kW eller 30 ampere, inte illa.

workhorse w-15

Workhorse vill inte berätta exakt hur stor batteripacken är men berättar gärna att den totala effekten är 460 hästar levererade till alla fyra hjul. Givetvis totalt overkill men sådan är traditionen bland amerikanska arbetsfordon. The more macho the better. 0-100 ska ta 5.5 sekunder, även det givetvis jätteviktigt för ett arbetsfordon. Eller inte.

workhorse w-15

Inuti är känslan lite science fiction eller kanske snarare Playmobil, lämplig för hantering med grova skitiga arbetshandskar. Och givetvis avsköljbar. De elektriska finesserna är dock då även om automatisk nödbroms och vingelvarnare faktiskt ingår.

Workhorse själva säger sig redan ha 4650 förbeställningar. Låter bra, bara att sätta igång och producera då. Kanske köpa batteripackar från Northvolt framöver?

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)