Volvo XC40 kommer som renodlad elektrisk SUV

Volvo XC40 Concept

Nästa år är det premiär för helt nya Volvo XC40. Och den kommer inte bara som hybrid utan även som rent elektrisk SUV ser det ut som.

Renodlade elbilar (EV) kommer det allt fler av på marknaden. Men renodlade el-SUV:ar är det fortfarande om om. Speciellt om man tycker att Tesla Model X är för stor eller för ful.

Men redan nästa år kan du förmodligen förboka din nya Volvo XC40 med ren eldrift även om leveransen inte sker förrän tidigast 2019.

volvo serie 40 CMA koncept

Volvo har redan visat upp ett mycket kantigt koncept (CMA) på de nya 40-modellerna. Mera troligt är dock ett något rundare formspråk som tydligare knyter an till storasyskonen XC90 och XC60.

Tittar vi på konkurrenterna så säger BMW att nya något större X3 kommer som ren elbil så småningom medan lilla X1 förmodligen vänta till nästa generation som ännu ligger flera år bort i tiden.

Även Audi (E-tron), Hyundai, Ford och Mercedes (EQC) har helelektriska SUV:ar på gång de närmaste åren. Av dessa är dock alla utom Hyundai Kona Eletktro en storlek större än nya Volvo XC40 såvitt jag kan bedöma idag.

arneby