Precis så mycket SUV som du behöver

Skoda Karoq ännu en nuftig SUV för fem

skoda karoq

Skoda Karoq är stora SUV:en Kodiaqs nya lillebror. Likheterna är uppenbara men priset och storlek talar till Karoqs fördel.

Skoda Karoq är givetvis systerbil till Seat Ateca och VW Tiguan och är därför dryga 30 centimeter kortare än storebror Kodiaq. Karoq är dessutom 5-sitsig där Kodiaq är uttalat 7-sitsig.

Karoq kan fås med framhjulsdrivning eller fyrhjulsdrivning och med manuell eller DSG-låda. Markfrigången är dryga 18 cm. Karoq får nya uppdaterade Skoda Connect digitalt instrumentkluster som vi dock ännu inte fått se fullt ut. Du ser en glimpse av det ute till vänster på nedersta bilden här.

skoda karoqMotorerna är fem till antalet från start och tyvärr är tre av dem dieslar som med stor sannolikhet blir iskalla om bara några år när det nya skattesystem BONUS/MALUS införs.  Dessa är på 115, 150 respektive 190 hästar. Alla är fyror på 1.6 till 2 liter.

Bensinarna heter 1.0 TSI och 1.5 TSI och är ärligt talat i klenaste laget. 150 hästar och 8.4 sekunder till 100 knyck ger knappast någon direkt inspirerad körning. Låt oss hoppas att Skoda vågar stoppa i något lite kraftfullare framöver.

skoda karoq

Du kan beställa din nya Karoq i september och få den innan den officiella lanseringen. De första leveranserna sker nämligen i årets sista vecka medan den officiella lanseringen i Sverige dröjer ända till slutet på januari 2018. Knepigt upplägg.

Några priser är inte kända ännu men förmodligen kostar inträdesbiljetten för grundmodellen i grundutförande (som ingen köper i praktiken) strax över 200 000 kronor.

"Skoda Karoq ännu en nuftig SUV för fem", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)